Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Cosul
meu
Contul
meu
Produse

Obturaţii cu Admira Fusion la cavităţi ocluzale ale dinţilor molari şi premolari

Locatie: Noutati // Data: 04.01.2018

Obturaţii cu Admira Fusion la cavităţi ocluzale ale dinţilor
molari şi premolari

                                                                                                          

Autor:


    Dr Sanzio Marques is a practising dentist and specialises in conservative dentistry and prosthodontics in Belo Horizonte, Brazil. He also lectures at the Federal University of Minas Gerais and at the University of São Paulo. He is the author of various reference books and is a course instructor at several specialist institutions.
Contact: www.sorrisobelo.com.br

Introducere:


    Obturaţiile cu coloraţie în zona dinţilor molari şi premolari, realizate cu compozit, au devenit între
timp o componentă permanentă a stomatologiei. Şi aceasta deoarece din ce în ce mai mulţi pacienţi
îşi doresc o restaurare unitară din punctul de vedere al culorii.

    Având în vedere solicitarea ocluzală ridicată a dinţilor molari şi premolari, trebuie utilizate materiale de mare rezistenţă. Din acest motiv, în ultimii ani, materialele compozite şi-au modificat în mod semnificativ şi pozitiv compoziţia, ceea ce a influenţat, în primul rând, proprietăţile lor fizice.

    În afară de aceasta, tehnicile adezive oferă şi alte avantaje, între care este de remarcat, în special, protejarea substanţei dentare dure rămase. Pregătirile cavităţilor nu se mai orientează exclusiv spre modele geometrice, care urmăresc principiile stabilite din punct de vedere biomecanic. La obturaţiile directe cu materiale compozite, deoarece acestea sunt lipite cu substanţa dentară, se urmăreşte
practic nu numai o îndepărtare selectivă a cariilor şi a obturaţiilor existente, ci şi o netezire a marginilor cavităţilor. Prin aceasta, nu numai că dinţii sunt slăbiţi mai puţin, dar ei capătă o rezistenţă mai mare odată cu finalizarea obturaţiilor adezive.

    Obturaţiile adezive sunt realizate prin utilizarea unor tehnici sensibile. În legătură cu aceasta trebuie avut în vedere că aceste tehnici trebuie respectate pentru ca, înainte de toate, să se evite neetanşeităţile şi hipersensibilităţile. Dacă se respectă aceste condiţii, obturaţiile cu compozit sunt net superioare prin calitatea ridicată şi estetica foarte bună, în comparaţie, de exemplu, cu obturaţiile cu amalgam.

   Un material, care a apărut pe piaţă în ultimii ani pentru realizarea obturaţiilor dinţilor molari şi premolari, este ORMOCER® (organically organically modified ceramics; ceramică modificată organic), care conţine polimeri hibrizi organici-anorganici. Printre proprietăţile sale se numără o contracţie foarte mică, o biocompatibilitate excelentă şi o estetică foarte bună.

 

Descrierea unui caz clinic:


   La cabinetul stomatologic s-a prezentat o pacientă cu dorinţa de a se înlocui obturaţiile cu amalgam la dinţii 46 şi 47, din motive estetice (fig. 1). Au fost indicate obturaţii estetice cu material de obturaţie nano-hibrid ORMOCER ® Admira Fusion (VOCO).

        

    Sub digă (fig. 2) au fost îndepărtate obturaţiile din amalgam şi s-a efectuat pregătirea cavităţilor (fig. 3).

             

                  

    Sistemul adeziv Futurabond DC (VOCO) a fost aplicat prin masaj timp de 20 de secunde (fig. 4), după care surplusul a fost îndepărtat prin suflare cu aer şi solvent. Adezivul a fost fotopolimerizat timp de 10 secunde (fig. 5).

                  

            

                  

                

                    

                   

    Încă înainte de polimerizarea materialului de obturaţie ORMOCER®, au fost modelate fisurile
ocluzale cu ajutorul unei sonde fine (fig. 9 şi fig. 10). Obturaţia a fost fotopolimerizată timp de 20 de secunde. În continuare, fisurile au fost tratate discret cu colorant compozit (FinalTouch - VOCO) (fig. 11), care a fost întărit timp de 20 de secunde, înainte de a se aplica un strat final de compozit. După aceasta,
restaurarea a fost întărită timp de alte 20 de secunde.
Încă

              

                  

            

                     

                

     Finisarea şi lustruirea s-au făcut cu şlefuitoare abrazive diamantate din cauciuc, cu microperii şi cu şlefuitoare din pâslă (fig. 14, 15, 16, 17 şi 18).

                 

                  

                

                

               

    Rezultatul final al obturaţiilor a fost calificat ca excelent de către pacientă şi poate fi constatat în figurile 19, 20 şi 21.

           

                

               

                

Concluzie:


    Materialul de obturaţie nano-hibrid ORMOCER ® Admira Fusion s-a dovedit a fi un material excelent. Este uşor de prelucrat şi cel mai bun de modelat, respectiv de lustruit. Tehnica prezentată a fost relativ simplă şi chiar utilizarea unui material de o singură culoare s-a dovedit suficientă pentru pretenţiile estetice la aplicarea pentru obturaţii în zona dinţilor molari şi premolari.

Informatii
Medident Exim importa si vinde echipamente si consumabile dentare adresandu-se medicilor dentisti, tehnicienilor dentari si facultatilor de profil. Vanzarea se face la nivel national prin reprezentanti de vanzari, magazine de tip show-room si servicii de curierat.

De la infiintarea sa in 1998, angajamentul echipei Medident Exim fata de clientii sai este unul pe termen lung, iar eforturile acesteia se concentreaza pe oferirea produselor si serviciilor de calitate dintre care unele exclusive.

Telefon: 0268.31.55.44
Email: office@medidentexim.ro

înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2019 Medident Exim
designed by headstart.ro
in produse